APLIKACIJE.HR
TKO SMO

Vaš pouzdan ICT partner na putu do uspjeha.

Aplikacije.hr su brend tvrtke Poslovne Aplikacije d.o.o., vodeće tvrtke za razvoj web i programskih rješenja.

adresa
Koturaška 35, 10 000 Zagreb
telefon
e-mail
Pratite nas na društvenim mrežama

Kada je vrijeme za popravak i redizajn web stranice ?

Vrlo čest upit koji dobivamo je ”Što napraviti s mojom web stranicom, trebam li možda zamijeniti / napraviti novu web stranicu ?”. Odgovor koji najčešće slijedi nakon što se napravi analiza web stranice je taj da je korisniku uistinu potreban redizajn web stranice jer je dizajn stranice zastario, stranica nije responzivna ili se dijelovi stranice ruše / ne prikazuju dobro.

Tijekom analize web stranice provjerava se : izgled Web stranice, dizajn web stranice, responzivnost, sadržaj i tipografija, kvaliteta slika i videozapisa te njihovo pozicioniranje i prikazivanje.

Ukoliko niste zadovoljni izgledom Vaše stranice, u ovom članku pronađite korisne savjete ili nam se obratite za pomoć i analizu.

Izrada web stranica

Dizajn web stranice.

Vrlo često se može čuti kako se u dizajnu više ništa novo ne može izmisliti jer je sve već izmišljeno. To je u jednu ruku točno, međutim, kriteriji dizajna kao i sam dizajn se kontinuirano prilagođava tržištu, trendovima i generacijama koje ga slijede stoga lijepi dizajn od prije par godina, danas može izgledati zastarjelo. Slična stvar se dešava i u ostalim granama dizajna, dizajnu u autoindustriji ili recimo tekstilnoj industriji gdje se svake godine na sajmovima prezentiraju novi trendovi dizajna.

Tu dolazimo i do pitanja tko je radio web stranicu i koliko je informiran o trendovima, jer ako se dizajn web stranice i izrada web stranice prepusti neinformiranoj osobi ili nekom poznaniku koji se “kuži u kompjutere i internet” vrlo je moguće da konačan izgled nove web stranice bude “star” i pa se tako dobiva “nova stranica sa starim izgledom” .

Kada govorimo o poboljšanju dizajna svaka godina nosi neke nove trendove, od korištenja određenih boja, debljine ili sjene teksta, do pozicioniranja slika i teksta te način na koji ih se oblikuje i ističe.  Više o dizajnu web stranica pročitajte ovdje

Responzivnost web stranica ?

Moderno vrijeme nosi i moderne navike, a kao rezultat imamo gotovo 75% posjetitelja koji web stranicu otvaraju na mobilnom uređaju, a tek 25% otpada na posjetitelje s raznim veličinama ekrana stolnih računala i laptopa.

Statistika pokazuje da posjetitelj stranice koji ne vidi pročitati sadržaj jer stranica nije prilagođena mobitelima, napušta web stranicu unutar 3 sekunde. Ista statistika pokazuje da ako posjetitelj unutar 5 sekundi nije pronašao traženu informaciju i ako mu unutar 5 sekundi niste zaokupili pozornost, posjetitelj također napušta web stranicu.

Stoga je bitno da se Vaša web stranica dobro prikazuje na mobitelima, kao i da je ključna informacija posjetitelju stranice odmah vidljiva. Više o responzivnosti pročitajte ovdje.

Slika nije učitana

Google-ads , SEO , web-Marketing

 

SEO optimizacija

Internet pretraživači kao Google koriste algoritme koji provjeravaju sve aspekte Vaše web stranice i  obraćaju pažnju na cijeli niz stvari koje utječu na konačnu ocjenu kao i poziciju na kojoj će se stranica prikazati prilikom pretraživanja ključnih pojmova odnosno hoće li Vaša stranica biti ispred ili ispod konkurencije.

Posebno se provjerava responzivnost web stranice, povezanost, suvislost i kvaliteta tekstova, zainteresiranost posjetitelja, vrijeme ostanka na stranici, kvaliteta i veličina medija, brzina učitavanja i još mnogo detalja o kojima ovisi pozicija stranice prilikom pretraživanja.

SEO više nije nešto što ste odabrali, nego usluga koja mora biti izvršena detaljno. SEO je doslovce postao MUST HAVE. Više o SEO optimizaciji pročitajte ovdje

CMS i samostalno uređivanje stranice

U početku, web stranice su se razvijale pisanjem naredbi, liniju po liniju gdje je svaka linija utjecala na izgled stranice, a vrlo često i na druge linije. Samim time, stranicu je kasnije bilo komplicirano ažurirati s novim podacima, mijenjati dizajn i održavati jer je za svaku promjenu doslovce bilo potrebno mijenjati dio koda. Više o prvoj web stranici pročitajte ovdje.

U današnje vrijeme, za izradu web stranice koristi se CMS (Content Managment System) koji omogućava brzo i lako uređivanje stranice čak i samom korisniku bez prevelikih tehničkih znanja. Mi za razvoj web stranica koristimo WordPress CMS koji je trenutno najzastupljeniji i najrazvijeniji CMS na tržištu, a svoje klijente obučavamo za samostalno održavanje stranice.

Slika nije učitana

Vrijeme pokreće nove trendove

Razvojem CMS-a, vlasnik web stranice može samostalno i vrlo jednostavno uređivati svoju stranicu, a samim time i posjetiteljima prezentirati nove usluge / proizvode ili novosti. Korištenje CMS-a je pojednostavljeno do te mjere da korištenjem posebnih dodataka vlasnik stranice može i dograđivati stranicu.

Vrlo česta situacija je da priučeni stručnjaci za izradu weba koriste gotove teme pa naručitelj na kraju dobije prilagođenu kopiju tisuće drugih stranica koje odbijaju posjetitelja jer gleda već viđeno odnosno stranicu koja nema vizualni identitet niti se po ičemu ističe od konkurencije.

Dobra vijest kod korištenja CMS-a je kompatibilnost sa W3 standardom i posebnim jezicima HTML5, CSS3 i JavaScript čijim korištenjem postižemo unikatan dizajn kao i posebne efekte za stranicu.

Razvojem CMS-a, vlasnik web stranice može samostalno i vrlo jednostavno uređivati svoju stranicu, a samim time i posjetiteljima prezentirati nove usluge / proizvode ili novosti.

Zanimljivi primjeri nadogradnje i promjene dizajna web stranica

Ebay nekada

Ebay danas

Apple nekada

Apple danas

Web stranica kao Vaša digitalna posjetnica

 

 

 Ako niste sigurni treba li i Vama nova web stranica ili samo redizajn postojeće web stranice, budite slobodni zatražiti našu analizu i osvrt.

Pošaljite upit

Povezane objave

Otvaranje Business Managera jedna je od prvih stvari koju bismo trebali napraviti, ako želimo kreirati uspješne Facebook kampanje…

Izrada web shopa savršeno prezentira Vaš Posao i garantira povećanje
prodaje…

Prijavite se na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i informirati ćemo Vas o novim člancima i zanimljivostima kao i o novim uslugama i promocijama.
Pridružite se našoj zajednici zadovoljnih klijenata i unaprijedite svoju online prisutnost!