APLIKACIJE.HR
TKO SMO

Vaš pouzdan ICT partner na putu do uspjeha.

Aplikacije.hr su brend tvrtke Poslovne Aplikacije d.o.o., vodeće tvrtke za razvoj web i programskih rješenja.

adresa
Koturaška 35, 10 000 Zagreb
telefon
e-mail
Pratite nas na društvenim mrežama
pravilnik privatnosti

Izjava o zaštiti podataka

Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i stoga uvijek nastojimo korištenje naših usluga učiniti sigurnim. Obvezni smo poštivati Zakon o zaštiti osobnih podatka. Ova izjava o zaštiti podataka služi za pojašnjenje o tome koje podatke od Vas prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo te kako ih štitimo.

Sadržaj

  • Područje primjene
  • Koji se podaci prikupljaju i prosljeđuju
  • Praćenje od trećih strana putem interneta
  • Mjerenje konverzije pomoću piksela za praćenje aktivnosti posjetitelja Facebooka
  • Dijeljenje (sharing)
  • Korištenje podataka
  • Sigurnost i prosljeđivanje podataka
  • Pravo opoziva, davanje informacija, promjena podataka i kontakt

1. Područje primjene

Ova izjava vrijedi za korištenje usluga i materijala POSLOVNE APLIKACIJE d.o.o.(dalje u tekstu: aplikacije.hr) od strane klijenata aplikacije.hr te zaposlenje u POSLOVNE APLIKACIJE d.o.o..

Molimo Vas imajte na umu da će u okviru unapređenja naših aktivnosti u svrhu poboljšanja naših usluga možda biti potrebne dopune ove izjave o zaštiti podataka. U tom slučaju, o tome ćemo Vas obavijestiti.

2. Koji se podaci prikupljaju i prosljeđuju

Osobni podaci koje obrađujemo su podaci o Vama kao klijentu, prikupljeni prilikom Vašeg naručivanja i posjećivanja aplikacije.hr odnosno prilikom  Vašeg ispunjavanja Izjave o suglasnosti klijenta, podaci o Vama kao djelatnicima aplikacije.hr temeljem Zakona o radu i drugih važećih propisa, prilikom Vaših uplata putem bankovnog računa ili prilikom zasnivanja i izvršavanja ugovornih odnosa između Vas i aplikacije.hr , koji se mogu direktno ili indirektno povezati s Vama. To su sljedeći podaci: puno ime i prezime, telefonski broj(evi), adresa stanovanja, e-mail adresa, datum rođenja, OIB, bankovni podaci u slučaju uplata putem banke.

3. Praćenje od trećih strana putem interneta

Naše internetske stranice možete koristiti bez da se na njih registrirate i/ili prijavite, a pri tom se mogu koristiti sljedeći alati:

Kolačići

U svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja ove web stranice, moramo na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (kolačića – eng. naziv cookies). Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić? Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što je preferirani jezik. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Google AdWords

Ovaj alat može se koristiti za pohranu posjeta web stranici u svrhu promidžbe (remarketing) u Googleu i u Display Networku. Vaš preglednik pohranjuje kolačiće prilikom Vaše posjete web stranici koji omogućuju da Vas se prepozna kao posjetitelja kada učitate web stranice koje pripadaju mreži Googlea. Na tim stranicama Vam se kao posjetitelju nude oglasi koji se odnose na sadržaj koji ste već prije učitali na nekim drugim web stranicama koji koriste opcije remarketinga pružatelja Google. Možete odbiti prikupljanje podataka kroz Google AdWords na web stranici http://www.google.com/settings/ads.

Google AdWords praćenje konverzija

Time se mogu kreirati statistike konverzije koje mjere učinkovitost naših online reklamnih kampanja. Kolačić za praćenje konverzije postavlja se kada korisnik klikne na oglas kojeg je postavio Google. Prema odredbama o zaštiti podataka pružatelja Google, ne obrađuju se nikakvi osobnih podaci. Ako ne želite sudjelovati u praćenju, možete obustaviti korištenje podatka u tu svrhu na način da kolačić za praćenje konverzije pružatelja Google deaktivirate preko postavki za korištenje kolačića u Vašem web pregledniku.

Molimo imajte na umu kako aktualni internetski preglednici prihvaćaju “kolačiće” sukladno standardnim, već zadanim postavkama. Vi možete postavke u Vašem pregledniku postaviti tako da ne dozvoljavaju sve ili samo određene “kolačiće” ili da Vas se traži za odobrenje za prihvaćanje novog “kolačića”. Upute za prihvaćanje “kolačića” možete kod većine preglednika pronaći putem opcije “pomoć” u listi izbornika. U tim uputama ćete pronaći i upute za brisanje već prihvaćenih “kolačića”.

4. Mjerenje konverzije pomoću piksela za praćenje aktivnosti posjetitelja Facebooka

U okviru internetskog nastupa koristi se “Piksel za praćenje aktivnosti posjetitelja” Facebooka Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD (“Facebook”). To je „kolačić“, dakle, mala tekstualna datoteka koja se pohranjuje na Vaše računalo i može se učitati s Vašeg računala. Pomoću njega mogu se pratiti aktivnosti korisnika nakon što su oni vidjeli ili kliknuli na oglas na Facebooku. Na taj način može se mjeriti učinkovitost oglasa na Facebooku u svrhu statističkih vrednovanja i istraživanja tržišta. Tako prikupljeni podaci su za nas anonimni, tj. ne mogu se povezati s identitetom korisnika. Međutim, ti se podaci pohranjuju i obrađuju od strane Facebooka, tako da se ti podaci mogu povezati s dotičnim profilom korisnika i Facebook ih može koristiti u vlastite promidžbene svrhe sukladno Izjavi o zaštiti podataka za korištenje Facebooka (https://www.facebook.com/about/privacy/)”. Vi možete Facebooku i njegovim partnerima omogućiti oglašavanje na Facebooku i izvan Facebooka. U tu svrhu će se pohraniti “kolačić” na Vaše računalo. Više informacija potražite u Izjavi o zaštiti podataka navedene društvene mreže.

5. Dijeljenje ( sharing )

Na našoj web stranici su integrirana polja za dijeljenje na društvenim mrežama Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD kao i Instagram, San Francisco, California, SAD. Osim toga može biti integrirano i polje za dijeljenje putem e-maila. Polja za dijeljenje možete prepoznati po njihovom logotipu.

Tek kada kliknete na dotično “polje za dijeljenje” na našoj web stranici (i samo tada), uspostavlja se direktna veza između preglednika i servera operatera dotične društvene mreže. Prema operaterima navedenih društvenih mreža bez klika na dotično polje za dijeljenje ne prikupljaju se nikakvi osobni podaci od strane društvenih mreža. Samo kod osoba prijavljenih na dotične društvene mreže se ti podaci, među ostalim i IP adresa, prikupljaju i i obrađuju. Ako ne želite da se Vaš posjet na našoj web stranici poveže s Vašim korisničkim računom na društvenim mrežama, molimo odjavite se iz korisničkog računa na dotičnoj društvenoj mreži.

Na ovom mjestu naglašavamo da aplikacije.hr nema uvid u sadržaj prenesenih podataka, kao i njihovo korištenje od strane društvenih mreža. Više informacija o korištenju podataka od strane društvenih mreža možete pronaći u Izjavi o zaštiti podataka navedenih društvenih mreža.

6. Korištenje podataka

Vaše osobne podatke koristimo u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama.

Osobni podaci koje nam dajete na raspolaganje prilikom Vašeg naručivanja i dolaska u aplikacije.hr , prilikom Vašeg ispunjavanja Izjave o suglasnosti klijenta, prilikom Vaših uplata putem banke ili prilikom zasnivanja i izvršavanja ugovornih odnosa između Vas i aplikacije.hr, prikupljat će se i obrađivati isključivo u okviru ispunjavanja naših zakonskih obveza (primjerice, podaci o djelatnicima koje je aplikacije.hrdužan prikupljati prema Zakonu o radu) ili ugovornih obaveza prema Vama temeljem Vaše suglasnosti.

Nakon što nam date Vašu izričitu suglasnost, Vaše ćemo podatke koristiti za dostavu materijala vezanih uz predmetne usluge, međusobnu komunikaciju, uključujući i čestitanje rođendana, i s time povezanih radnji i aktivnosti, kao i da Vas obavijestimo o ponudi usluga aplikacije.hr, akcijama s popustima, novitetima, radionicama, edukacijama, promocijama, te u svrhu promidžbe aplikacije.hr.

7. Sigurnost i prosljeđivanje podataka

Za zaštitu Vaših podatka koristimo lozinke, firewall za web, antivirusne programe i druge sigurnosne mjere prema trenutnom stanju tehnologije. Kod komunikacije putem e-maila može se jamčiti sigurnost podataka pri prijenosu samo prema aktualnom stanju tehnike.

Podaci o klijentu navedeni u Izjavi o suglasnosti klijenta čuvaju se na originalu spomenute izjave i u elektronskom obliku. Originali navedenih izjava pohranjeni su u ormaru kojemu je pristup zaštićen ključem, a pristup popisu klijenata aplikacije.hri podacima o klijentima s izjave koji su pohranjeni u elektronskom obliku zaštićen je lozinkom. Razdoblje čuvanja spomenutih podataka je dvije godine od datuma posljednje interakcije klijenta s aplikacije.hr.

Originali Izjava o suglasnosti klijenta mehanički se uništavaju protekom dvije godine od datuma posljednje interakcije klijenta s aplikacije.hr.

Pristup popisu s podacima klijenata i Izjavama o suglasnosti klijenta imaju direktor aplikacije.hr kao odgovorna osoba i djelatnici aplikacije.hr, budući je takav pristup potreban za izvršavanje obveza i usluga aplikacije.hr predmetnim klijentima, te je isti uređen sukladno važećem zakonodavstvu. Svaki klijent ima pravo uvida u osobne podatke koji se o njemu nalaze u popisu klijenata aplikacije.hr i koji se o njemu obrađuju (primjerice u popisu korisnika usluge).

Osobni podaci koje je klijent naveo u svrhu plaćanja putem banke prikupljaju se u elektroničkom obliku i pohranjuju u kompjutoru, pri čemu je pristup zaštićen lozinkom. Navedenim podacima pristup ima direktor aplikacije.hr. Razdoblje čuvanja navedenih podataka određuje se sukladno važećim propisima, posebice računovodstvenim.

Osobni podaci koji se prikupljaju čuvaju se koliko je potrebno za ispunjenje svrhe prikupljanja i obrade podataka. Podaci o klijentima navedeni u Izjavi o suglasnosti klijenta koji se prikupljaju u svrhu slanja obavijesti o uslugama aplikacije.hri njegove promidžbe čuvaju se do povlačenja suglasnosti od strane klijenta, a najkasnije do isteka dvije godine od datuma posljednje interakcije klijenta u aplikacije.hr.

Odgovorne osobe i djelatnici aplikacije.hrkoji imaju pravo i ovlast pristupa osobnim podacima koje prikuplja aplikacije.hr obvezuju se potpisom Izjave o čuvanju povjerljivosti na trajno čuvanje povjerljivosti osobnih podataka i postupanje sukladno važećem zakonodavstvu i pravilima aplikacije.hr.

Vaši se osobni podaci mogu proslijediti / prepustiti određenim ugovornim partnerima aplikacije.hr, ukoliko ih aplikacije.hr odluči angažirati.

Naime, možemo angažirati određene partnere za ispunjenje naših obaveza (primjerice, računovodstveni servis) i usluga, komunikaciju sa članovima, upravljanje našim online nastupom i pristupom, ispunjenje neke od svrha navedenih u ovoj Izjavi. Vaši će se osobni podaci proslijediti ugovornom partneru aplikacije.hr ako su oni potrebni za izvršenje određene usluge koja je vezana za Vas. Navedene ugovorne partnere birat ćemo pažljivo kako bismo osigurali zakonitu i sigurnu obradu podataka. Nadalje, navedeni ugovorni partneri bit će obvezni koristiti Vaše osobne podatke samo za određene svrhe u skladu s našim uputama te u skladu s hrvatskim zakonskim odredbama o zaštiti osobnih podataka. Korištenje podataka od  strane ugovornih partnera u neke druge svrhe je isključeno.

Vaše osobne podatke nećemo prosljeđivati drugim osobama osim gore navedenim ugovornim partnerima, jedino ako niste dali svoju suglasnost za to.

S obzirom na prirodu, opseg, svrhu prikupljanja, korištenja i obrade osobnih podataka od strane aplikacije.hr, uključujući činjenicu da prikupljanje, korištenje i obrada nije u velikoj mjeri, niti se prikupljaju posebne kategorije osobnih podataka, odnosno aplikacije.hr i njegove  usluge  nisu podložni zakonskoj obvezi imenovanja službenika za zaštitu osobnih podataka, aplikacije.hr i nema imenovanog takvog službenika.

8. Pravo opoziva, davanje informacija, promjena podataka i kontakt

Potpisom Izjave o suglasnosti klijenta odnosno korištenjem naših internetskih stranica suglasni ste s korištenjem Vaših osobnih podataka na način opisan u navedenoj Izjavi o suglasnosti klijenta i ovoj Izjavi o zaštiti podataka.

Ujedno, sukladno važećem zakonodavstvu o zaštiti osobnih podataka i pravima koje Vam ono daje kao vlasniku osobnih podataka, s kojima Vas je aplikacije.hrupoznao, imate i pravo na pristup, ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade svojih osobnih podataka; pravo u bilo kojem trenutku povući Vašu suglasnost za korištenje Vaših osobnih podataka, za ubuduće bez navođenja razloga; kao i pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu. Povlačenje suglasnosti vrši se pisanim putem (pismom ili e-mailom) na slijedeću javno dostupnu adresu sjedišta; POSLOVNE APLIKACIJE d.o.o, Koturaška 35 , 10 000 Zagreb, odnosno info@aplikacije.hr. Takvo povlačenje onemogućit će buduće korištenje Vaših osobnih podataka od strane aplikacije.hr.

Molimo Vas da se na jednu od ovih adresa obratite ako imate pitanja vezana za korištenje Vaših podataka te u svrhu aktualiziranja i ispravka Vaših podataka.